Laden . . .

De kampbundel staat online!
Van 1 tot en met 11 augustus gaan we naar jaarlijkse gewoonte op kamp! Hieronder en bij je groep kan je de kampbunder dowloaden met alle info over het kamp. Je kan ook de medische fiche downloaden die je moet invullen en afgeven aan je leiding.

Download de kampbundel

Download de medische fiche

spaghetti-en macaronifestijn
Kom een lekker bord spaghetti of macaroni smullen.Öktöberfest
Onze jaarlijks Chirofuif op 27/10 vanaf 21u.inschrijven
Het nieuwe chirojaar staat voor de deur. Als je van zin bent om ook dit Chirojaar te komen moet je je inschrijven. Dit doe je door het lidgeld te betalen en het inschrijvingsformulier in te vullen en aan de leiding bezorgen. Bij "informatie" vindt je meer info over inschrijven.

Download het inschrijvingsformulier

Krantje september - oktober
Een nieuw Chirojaar en dus ook een nieuw chirokrantje.

Download het krantje.

Krantje november - december
Joepie! De tweede editie van het Chirokrantje van dit jaar staat te popelen om gelezen te worden.

Download het krantje.

Krantje januari - februari
Een nieuw kalenderjaar is begonnen en dus ook een nieuwe editie van het Chirokrantje.

Download het krantje.

Krantje maart - april - mei
De vierde en laatste laatste editie van het Chirokrantje van dit jaar staat online.

Download het krantje.

Kalender
September
Oktober
November
December
Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Juli
Augustus
September
Zondag 16 september:
Eerste Chirozondag + Fotonamiddag

Het nieuwe chirojaar staat voor de deur!
Op zondag 17 september zijn jullie weer allemaal welkom. Om 14u gaan we van start en kom je te weten wie jullie nieuwe leiders worden.
Om 17u is de chiro voor alle groepen gedaan en kan je naar de kampfoto's komen kijken.
Daarna kan je genieten van een drankje, een ijsje of een stuk taart. O ja, aarzel niet om vrienden mee te nemen naar de chiro. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!
De leiding kijkt al heel erg uit naar de eerste chirozondag, hopelijk jullie ook!


Zondag 23 september:
Vriendjesdag

Vandaag mogen jullie allemaal een vriendje meenemen naar de Chiro! Neem dus zoveel mogelijk vriendjes mee zodat we veel plezier kunnen beleven!


Zondag 30 september:
Chiro
Oktober
Zondag 7 oktober:
Huizingen

Vandaag gaan we met heel de Chiro naar Huizingen! Afspraak om 13u30 aan de Chiro.. We zijn terug om 17u30. Om in Huizingen te geraken zijn we op zoek naar ouders om ons te brengen en te komen halen.
Wat neem je zeker mee: een rugzak met daarin:

 • Bij mooi weer: zonnecrème
 • Bij slecht weer: regenjas
 • De prijs voor dit evenement wordt later nog meegedeeld


Zondag 14 oktober:
Chiro

Zondag 21 oktober:
Chiro

Zaterdag 27 oktober:
kinderfeestje en receptie

Ook dit jaar zal er weer een kinderfeestje zijn. Hou dus alvast de agenda vrij! De kinderen zijn welkom in het RCI van 17u tot 19u. Ook ouders zijn welkom. Naast het kinderfeestje voor de kindjes is er ook een receptie voor de ouders.


Zaterdag 27 oktober:
Öktöberfest

De leidingsfuif is om 21u in het RCI
Klik hier om de de affiche te bekijken.


Zondag 28 oktober:
Geen Chiro
November
Zondag 4 november:
Bosspel

Vandaag gaan we met heel de chiro naar het bos!
Voor iedereen is er chiro van 14u tot 17:30u. Doe warme kledij en een dikke jas aan!


Zondag 11 november:
GEEN Chiro

Het is Wapenstilstand!


Zondag 18 november:
Chiro

Zondag 25 november:
Chiro
December
Zondag 2 december:
Sinterklaasfeestje

Vandaag gaan we zwemmen in het zwembad van Ninove! Nadien komt de Sint ook nog op bezoek!
We spreken af om 14.00u aan de chirolokalen. Vandaar vertrekken we allemaal samen naar het zwembad. We zijn nog op zoek naar ouders die ons willen brengen en/of halen. Om 17.30u zijn we terug op de chiro.


Zondag 9 december:
Chiro

Zondag 16 december:
Chiro

Zaterdag 22 december:
Kerstfeestje + Fakkeltocht

Het kerstfeestje gaat voor alle groepen door van 14.00u tot 17.00u. Je chiro-uniform hoef je vandaag niet aan te doen, je mag voor één keer in “gewone” kleren komen. We vragen iedereen ook om een cadeautje van maximum € 5 mee te nemen, dit wordt tijdens het kerstfeestje aan een vriendinnetje gegeven.
Om 17.30u begint dan onze fakkeltocht! Iedereen, dus ook alle ouders, familie en vrienden zijn welkom! Na de wandeling is er glühwein en warme chocomelk voorzien om terug op te warmen en gezellig bij te praten!


Zondag 23 december:
Geen Chiro

Zondag 30 december:
Geen Chiro
Januari
Zondag 6 januari:
Chiro

Zondag 13 januari:
Schaatsen

Vandaag gaan met de hele chiro schaatsen in Liedekerke!
We vertrekken om 13.30u aan de Chiro en we vertrekken in Liedekerke om 16.30u. We zijn nog op zoek naar lieve ouders die ons willen brengen en/of halen van de schaatsbaan.
Wat neem je zeker mee?
€5, handschoenen, lange broek (chiroshort uitzonderlijk niet verplicht! Wij verwachten iedereen in lange broek!), muts, sjaal, dikke sokken, jas, evt. reservebroek


Zondag 20 januari:
Chiro

Zondag 27 januari:
Chiro
Februari
Zondag 3 februari:
Chiro

Zondag 10 februari:
Chiro

Zondag 17 februari:
Chiro

Zondag 24 februari:
Chiro
Maart
Zondag 3 maart:
Chiro

Zondag 10 maart:
Chiro

Zondag 17 maart:
Chiro

Zondag 24 maart:
Chiro

Zondag 31 maart:
Chiro
April
Zondag 7 april:
Chiro

Zondag 14 april:
Chiro

Zondag 21 april:
Pasen, Geen Chiro

Zondag 28 april:
Chiro
Mei
Zondag 5 mei:
InSpelenOp

Gewest West organiseert vandaag InSpelenOp in Dilbeek Centrum. De hele namiddag spelletjes en activiteiten voor kinderen! Bruine zeep, schminken, gekke kapsels, kajakken…

De Pinkels, Speelclubs & Kwiks spreken af om 14u aan café De Living (D’arconatistraat 22, 1700 Dilbeek), ouders mogen de kinderen daar ook komen halen om 17u30. Tippers & Tip-10’s gaan met de fiets en spreken af om 14u aan de Chiro en stoppen op het gewone uur (respectievelijk 18u en 18u30).


Vrijdg 10 mei:
55 jaar Chiro

Vrijdag is er een quiz, per ploeg mogen 5 mensen meespelen. De quiz gaat door in de parochielokalen aan de Chiro en start om 20u. Om in te schrijven mailt u uw ploegnaam door naar 55jaarchiroitterbeek@gmail.com. Betalen (€25) kan de dag zelf of door de storten op BE68 7330 2243 6534 met vermelding ‘quiz’ en uw ‘groepsnaam’.


Zaterdag 11 mei:
55 jaar Chiro

Zaterdag is er eerst een kubbtoernooi, per ploeg mogen 6 mensen spelen. Dit gaat door aan de terreinen van de Chiro en start om 14u30. Om in te schrijven mailt u uw ploegnaam door naar 55jaarchiroitterbeek@gmail.com. Betalen (€6) kan de dag zelf of door de storten op BE68 7330 2243 6534 met vermelding ‘kubb’ en uw ‘groepsnaam’.

Vervolgens kan u genieten van de lekkerste kampgerechten. Voor de meisjes is dat pitta met penne en bloemkool, voor de jongens pensen met appelmoes. Er wordt ook een vegetarisch alternatief voorzien. We vragen in te schrijven voor 7 mei via volgend e-mailadres: 55jaarchiroitterbeek@gmail.com. Een kinderportie kost 8 euro, een volwassen portie 10 euro.

Als laatste sluiten we de avond af met een streekbierenavond en een kampvuur.


Zondag 12 mei:
55 jaar Chiro

Op zondag 12 mei geven we de laatste Chirozondag van het jaar voor de kinderen. Om samen af te sluiten, heeft iedereen Chiro van 14u tot 17u30.


Zaterdag 25 mei:
Papierslag

Tip-10’s en Kerels worden om 8u30 aan de Chiro verwacht. Ouders die graag willen rijden met camionettes mogen dit altijd laten weten.

Juni
Juli
Woensdag 31 juli:
Bagage binnen brengen

Meer info volgt nog.

Augustus
Donderdag 1 augustus:
Kamp!!! ☺

Meer info volgt nog.


Zondag 5 augustus:
Vertrek op kamp voor de speelclub

Op 5 augustus vertrekken de speelclub op kamp. We vragen aan enkele ouders om ons te voeren naar het kampterein. Alvast bedankt hiervoor!


Zaterdag 11 augustus:
Terugkomst van het kamp ☹

Op 11 augustus komen alle groepen terug van kamp. We zullen rond 16h aan de chirolokalen zijn. Daar zullen we dan voor de laatste keer van het Chirojaar de sluiting doen.

Informatie
Algemeen
Inschrijven
Uniform
Contact
Algemeen

Wie zijn wij?
Wij zijn 8 enthousiaste leiders die elke zondag het beste van onszelf geven om onze leden een leuke zondagmiddag te bezorgen.

Voor wie?
Alle jongens tussen 6 en 18 jaar zijn welkom! Voor de meisjes klik je hier.

Waar kan je ons vinden?
Plankenstraat 23
1701 Itterbeek
(naast de kerk van Sint-Anna Pede)

WANNEER?
Bijna elke zondag vanaf midden september tot eind mei (feestdagen uitg.)
De uren zijn afhankelijk van de groep waarin je zit:

WAAROM MOETEN JULLIE KOMEN?
Je speelt leuke spelletjes, je maakt nieuwe vriendjes, je doet dingen die je anders nooit zou doen, je mag je eens lekker vuil maken, je ouders zijn eens van jou af en jij bent eens van je ouders af, je zit niet nog eens een hele namiddag voor de tv...

REKENINGNUMMER
Omdat het niet altijd gemakkelijk is om cash geld mee te geven aan uw kind, kan u via deze weg het lidgeld of eventuele kosten voor andere activiteiten storten. Vermeld daarbij altijd de naam en de groep van uw kind!
Rekeningnummer Chiro Jokonta: BE81 0682 4166 5524

Inschrijven

INSTAPPERIODE
Nieuwe kindjes die eerst eens willen komen uitproberen of de chiro wel iets voor hen is, mogen 2 zondagen komen testen. Daarna is het de bedoeling dat je je inschrijft en het lidgeld betaald wordt als ze van plan zijn om de rest van het jaar te blijven komen.

INSCHRIJVEN
Je kind inschrijven doe je door het lidgeld te betalen en inschrijvingsformulier in te vullen. Het ingevulde inschrijvings moet je daarna aan de leiding bezorgen. Dit inschrijvingsformulier kan je hieronder downloaden of je kan er zondag één vragen aan de leiding.

Inschrijvingsformulier

LIDGELD
Het lidgeld voor een heel chirojaar bedraagt € 40. Hiermee kopen wij nieuw materiaal, voorzien wij elke zondag een 4-uurtje en betalen wij de verzekering. Liefst stort je het geld op ons rekeningnummer BE81 0682 4166 5524 met vermelding van naam en groep, maar u kunt het geld ook cash meegeven aan uw kind.

HUISBEZOEKEN
In de loop van de maanden september en oktober komt de nieuwe leiding van uw kind ’s avonds op huisbezoek om zichzelf voor te stellen en de werking van de chiro toe te lichten, maar ook om al uw vragen te beantwoorden.

Uniform

Waaruit bestaat het Chirouniform?

 • Een chiroshort
 • Een chiro t-shirt, een kamp t-shirt of een t-shirt in de kleur van de groep.
 • Een chiropull (mag, maar moet niet)
 • stevige schoenen (dus geen sandalen, slippers, Crocs ...)

Welke kleur hebben de verschillende groepen?

 • Speelclub: geel
 • Rakkers: groen
 • Kerels: blauw
 • Aspi’s: oranje

Waar kan je het chirouniform kopen?
Je vindt alle chirokledij (en alle chirohebbedingetjes) enkel en alleen in de banier. de dichtstbijzijnde winkels zijn:

De Banier

Chiropullen
Wil je een Chiropull waar het logo van onze Chiro en leeuw in de kleur van je groep is. Zeg aan je leider dat je graag een pull wilt, vergeet niet te zeggen welke maat je wilt. Of stuur een mailtje (chirojokonta@outlook.com). De beschikbare maten zijn: 6-8j, 8-10j, 10-12j, S, M, L en XL.
Deze pullen zijn te verkrijgen voor € 35. Je mag dit storten op het rekeningnummer BE81 0682 4166 5524 met vermelding van naam en groep of cash afgeven aan je leider.

Chiropull Speelclub

Chiropull Speelclub (voorkant)

Chiropull Speelclub (achterkant)

Chiropull Rakkers

Chiropull Rakkers (voorkant)

Chiropull Rakkers (Achterkant)

Chiropull Kerels

Chiropull Kerels (voorkant)

Chiropull Kerels (Achterkant)

Chiropull Aspi's

Chiropull Aspi's (voorkant)

Chiropull Aspi's (Achterkant)

Contact

Contacteer ons via mail
Wil je ons contacteren per email? Dat kan, stuur mailtje naar chirojokonta@outlook.com en wij hopen je snel te kunnen beantwoorden.

Stuur een mail

Contacteer ons via Facebook
Ook op de sociaalnetwerksite Facebook zijn we te vinden.
Klik hieronder om naar onze groepspagina te gaan.

Chiro Itterbeek op Facebook

groepen
Speelclub
Rakkers
Ventekes
Kerels
Leiding
Speelclub
Kampbundel Speelclub
Krantje Speelclub maart - april - mei
Krantje Speelclub januari - februari

Liefste speelclubbertjes,

Eerst en vooral een zalige kerst en een gelukkig nieuwjaar gewenst van jullie leiding!! :)
We hopen dan ook dat jullie jullie goed geamuseerd hebben met ons de voorbije maanden en wensen het beste voor iedereen in het komende jaar. Proost.
Volgend is een klein verhaaltje om eventjes van te genieten :

De kabouters van de Vallei Der Feeen houden het meest van dit fantastische elixer. Met zijn licht hoppige smaak, toetsen van verse koriander en fruitige accenten, lijkt het wel een toverdrank voor hun levenslust. Althans, dat is toch wat deze guitige wezentjes elke keer vertellen wanneer de zin om hun dorst te lessen weer eens boven komt.

Van generatie op generatie bewaarden ze angstvallig hun geheim. Tot ze op een dag, om hun vriendschap met de mensen te bezegelen, het perkament met het geheime recept met hun deelden. De mensen echter verraden de kleine kaboutertjes en namen ze gevangen in een diepe grot. Onze kleine vrienden echter vonden dit niet zo’n groot probleem. Hun over-over-over-over-overgrootouders waren namelijk echte mijnwerkers. Ze stamden dus af van de beste mijnwerkers die ooit hebben geleefd. De grot kon hen dus niet tegenhouden. Gelukkig zagen ze diep in de grot iets blinken.

Toen onze vrienden het nader gingen bekijken bleek het een oude pikhouweel te zijn. Net wat ze nodig hadden! De kaboutertjes begonnen te hakken en te hakken, ze waren onstopbaar! De tijd ging voorbij en voorbij, zonder ook maar één zonnestraaltje. En na uren, nee dagen, nee weken hakken en kappen voelden ze eindelijk iets aan hun kleine teen. Ze waren er! Eindelijk! Er vloeiden tranen van geluk en er werd gedanst en gefeest, want eindelijk waren ze uit die vervloekte grot ontsnapt!

Onze kleine vrienden bedachten een plannetje om de mensen te grazen te nemen. Tijdens de nacht sliepen de kabouters het kamp van de grote mensen binnen. Ze verrasten ze en namen na een brute strijd de grote mensen gevangen. Ze waren woedend op hen en konden geen betere straf verzinnen als ook de mensen in een diepe grot op te sluiten.
De kabouters vierden feest met hun hemelse elixer en dronken en zongen nog dagen en nachten aan een stuk door.

Onze kleine kaboutervrienden leefden nog lang en gelukkig!
Tot op heden wordt deze mythische legende nog van generatie op generatie doorverteld en nu weten ook jullie dit verhaal. Onthoud dit en vertel het later door, zodat het zeker niet verloren gaat…


Dag en bedankt hé!
Jullie leiding

Download het volledige krantje.

Krantje Speelclub november - december

Oioi beste speelclubbers,

Na al die topzondagen waarbij we grapten, grolden, plezier maakten en bovenal dansten op de leukste party van het land het enige echte oktoberfest, staat er weer een hele boel top zondagen vol met bovenstaand jolijt voor de deur! Hier is alvast nog 1 leuk verhaaltje om de tijd wat te doden.

Er was eens een koekje in een koekjestrommel Daar woonde hij met allemaal andere koekjes. Ze hadden het allemaal heel gezellig met elkaar. Maar er was 1 probleem.
Elke dag werden er koekjes opgegeten.
Het koekje hoopte maar dat hij niet de volgende was. Maar toen de dag dat hij helemaal alleen was.
Al zijn vriendjes en vriendinnetjes waren opgegeten. Wat moet ik nou dacht het koekje?
Ik heb niemand meer om mee te praten.
Toen kwam de dag dat deksel open ging en dat het eenzame koekje werd opgegeten.
Mmhhh lekkere koekjes.


Vriendelijke groetjes van jullie leiding Magician en Wimpel

Download het volledige krantje.

Krantje Speelclub september - oktober

Liefste Speelclubbertjes,

Zoals jullie allemaal wel gemerkt hebben is het september geworden, en dat betekent dat de vakantie er weer al is op zit en dat de school weer begonnen is. Voor sommigen is dit niet zo tof, want wat was die vakantie toch zo leuk. Hele dagen niets doen of op vakantie naar de zee, de zon en het strand, of de rivieren in de bergen. En dan was er ook nog het hoogtepunt van de vakantie: het chirokamp! Waar jullie zich rot geamuseerd hebben.

Sommigen van jullie kijken misschien wel uit naar school, want dan zien jullie natuurlijk jullie vriendjes en andere klasgenootjes terug. Natuurlijk starten dan ook de toffe zondagnamiddagen die jullie op de chiro gaan beleven terug. Samen met ons gaan jullie op zoek naar de grootste avonturen om een hele toffe tijd te beleven op die zondagnamiddag.

Wij zijn alvast enthousiast en gaan alles klaarzetten voor jullie komst op 17 septemeber om14u aan de chiro!! Hopelijk komen er een heleboel nieuwe speelclubbers bij en kunnen jullie nieuwe vriendjes maken. 
Zijn jullie ook zo enthousiast??? 
Laat die eerste zondag al maar snel komen hoor ☺

Op 17 september kunnen we dan ook samen naar de foto’s van het kamp kijken vanaf 17u en als jullie willen zelf een stukje taart eten.

We verwachten jullie dus elke zondag van 14u tot 17u voor die grootste avonturen en ontdekkingen.

Wij staan al te popelen dus tot snel want we kunnen niet wachten!!

Knabbel en Babbel


Nog een mopje:
Klaartje bakt voor het eerst een appeltaart. Die middag is het klaar. Klaartje geeft haar vader een stukje. Lekker zegt vader, maar ik proef geen appel. Nou zegt Klaartje, in hondenkoekjes zitten toch ook geen honden.

Download het volledige krantje.

Toon meer van de Speelclub
Toon minder van de Speelclub
rakkers
Kampbundel rakkers
Krantje rakkers maart - april - mei
Krantje rakkers januari - februari

Dag liefste Rakkertjes,

Het is weer zover. Na een spetterend kerstfeestje en hopelijk veel cadeautjes van de kerstman, is het nieuwe jaar weer aangebroken. Zo flink als jullie wel af en toe (het luisteren kan toch wel beter hoor) wel zijn, hebben jullie natuurlijk mooi jullie nieuwsjaarbrief voorgelezen. We wensen jullie voor 2018 dan alles toe wat jullie lieve kinderhartje mag wensen. Omdat de maand januari examens meebrengt voor de leiding, zullen we er niet altijd kunnen zijn. Tja studeren moet ook gebeuren eh, het kan niet altijd plezant zijn. Gelukkig hebben we wat vrije tijd gevonden om jullie nog een keer te plezieren met een plezant artikeltje.

Het verhaal speelt zich af in de 20ste eeuw. We bevinden ons in de loopgraven van de Duitsers. Ze vechten een hevige strijd tegen de geallieerden maar geen van de twee kampen kan echt een overwinning boeken. Langs beide kanten vallen veel slachtoffers en iedereen begint een beetje schrik te krijgen. Natuurlijk moest elke jongen gaan vechten in het leger en zo kwam het dat langs de Duitse kant Mickey Mouse samen met Samson aan het vechten was (gek hé). Maar ook de geallieerden hadden steun gekregen van enkele bekende mensen. Winny de Pooh en Jommeke stonden paraat om de geallieerde te gaan helpen. Maar wat ze niet wisten is wie er aan de andere kant stond natuurlijk. Geen van de beide kanten vonden het plezant dat ze altijd moesten vechten. Die constante angst om geraakt te worden, zorgde ervoor dat eigenlijk niemand echt durfde schieten. Het leven in de loopgraven was een ware hel geworden. Mickey Mouse had eigenlijk gehoopt om tegen kerst terug bij Minnie Mouse te zijn, maar hoe het er nu uitzag leek dit niet te gebeuren. Ook Jommeke wou graag terug gaan naar Filiberke en de zusjes om weer avonturen te beleven maar het bleek dat hij eerst dit avontuur zou moeten afwerken.

Vele dagen gingen voorbij waar iedereen gewoon aan het wachten was. Niemand verroerde zich uit angst neer geschoten worden. Af en toe vloog er eens kogel door de lucht om een teken van leven te geven en de vijand nog meer schrik aan te jagen. Beide kampen wouden echt graag thuis zijn voor kerstmis. En kerst kwam alsmaar dichterbij.

Mickey Mouse en Samson hadden al eens nagedacht voor een plan om te ontsnappen en zo toch kerst thuis te kunnen vieren. Maar op het weglopen van de oorlog stonden zware straffen! Ze hadden al gemerkt dat gewonde soldaten weleens het front mochten verlaten om te genezen in een hospitaal. Ze hadden het volgende plan bedacht: ze zouden in elkaars handen schieten zodat ze beide gewond waren en naar het hospitaal konden. Zo gezegd, zo gedaan. Twee schoten later mochten ze beide naar het hospitaal voor verzorging. Bij de geallieerde waren Winny de Pooh en Jommeke ook opzoek naar een manier om van de frontlinie weg te kunnen gaan. Omdat ze al aan wat heftigere avonturen gewoon zijn, hadden zij wel het lef om te ontsnappen. Dus toen de officier even vertrokken was om een koffie te gaan drinken namen Jommeke en Winny hun kans om weg te lopen, op zoek naar veiligheid en weg van de oorlog. Ze hadden niet zoveel energie meer om de helse tocht te maken maar ze konden uiteindelijk wel een aantal kilometers vluchten. Al was er wel een probleem. Ze waren niet echt van deze streken en ze hadden dus geen enkel idee waar ze naartoe waren gevlucht. Het enige dat ze wel wisten, was dat ze nu een vijand waren van Duitsland en van hun eigen land. Ze waren nergens meer veilig.

Zo heel goed hadden ze over hun plan niet nagedacht want ze waren eten en drinken vergeten mee te nemen. Dus na enkele uren stappen, begon Winny honger te krijgen. Gelukkig had Winny van zoveel honing te eten wel een talentje ontwikkeld voor eten te vinden. Hij draaide drie keer rond, snoof eens in de lucht, ging zitten op de grond en wees met zijn vinger naar de plek waar hij eten had gevonden. Jommeke was dol enthousiast en ze vertrokken op weg naar het eten.

Ondertussen in het hospitaal begonnen Mickey Mouse en Samson te herstellen van hun zelfgemaakte schotwonden. De pijn viel al bij al wel goed mee en na enkele dagen werden ze van de urgente hulp ontslagen. Ze moesten wel nog in het hospitaal blijven tot dat het verband eraf mocht. Toen ze dan in de nacht allebei de slaap niet konden vatten zagen ze buiten twee mensen lopen. Ze wisten niet goed wat ze moesten denken, maar besloten toch maar te zwijgen tegen de rest. Ze waren zelf al niet helemaal eerlijk geweest dus konden ze het ook niet maken dat ze andere mensen zouden verklikken. Uiteindelijk vielen ze beide gewoon terug in slaap.

Jommeke en Winny hadden na een kleine wandeling eindelijk iets gevonden. Een grote tent in het midden van het bos. Ze waren ’s nachts door een bos aan het lopen, toen ze opeens licht zagen in de verte. Ze besloten op verkenning te gaan. Winny had ten slotte ook wel gewezen naar die plek waar er eten was. na lang onderzoek hadden ze gemerkt dat er gewoon volk rondliep en dat de meeste mensen een verband hadden. De volgende dag gingen ze wat dichter gaan en eens gaan kijken naar het gebouw.

Eenmaal daglicht trokken Jommeke en Winny de Pooh naar het gebouw dat ze die nacht hadden gezien. Het bleek uiteindelijk een hospitaal te zijn en het viel niet eens op dat het een hospitaal was van de Duitsers. Niemand sprak hun aan dus viel het ook niet op dat ze verschillende talen spraken. Ze liepen wat rond tot ze opeens bij een kamer aankwamen die hun aansprak. Ze wisten niet waarom maar ze gingen eens binnen kijken uit interesse. Toen ze binnenkwamen zagen ze Mickey Mouse en Samson in bed liggen. Vol verstomming stonden ze daar alle vier.

Ze vertelden allemaal hun verhaal en na de uitleg bleek dat ze alle vier ongeveer hetzelfde hebben gedaan en dat ze eigenlijk helemaal niet vijandig zijn. Ze bleken zelf heel goed overeen te komen. Ze babbelde nog heel de avond met elkaar en ze begonnen elkaar goed te kennen. Er werd over de avonturen van Jommeke gepraat, Mickey Mouse vertelde over Minnie en Samson legde de hele zaak rond Marléneke uit.

Door de oorlog en hun ontsnappingsavontuur hadden ze alle vier wel goesting gekregen om nog een nieuw avontuur te beleven. Omdat het dan toch bijna kerst was wouden ze wel is zien of de kerstman wel echt bestond. Samson had dit al zijn hele leven willen weten en had wel al een klein gedacht waar hij de man kon vinden. Als Jommeke en Winny de Pooh genezen waren, zouden ze vertrekken op zoek naar de kerstman.

Een week later was het zover. De vier nieuwe helden stonden klaar om de kerstman te zoeken. Ze hadden eten mee, drinken mee en ze wisten waar ze naartoe moesten. Ze vertrokken naar het oosten. Samson had wel het gevoel dat hij daar zou kunnen zitten. Na enkele uren stappen kwamen ze een donker bos tegen waar ze door moesten. Ze hoorden wolven in de verte, ze konden krabsporen van beren zien, ze zagen konijntjes voorbij springen, een familie hoornpapegaaien voorbij vliegen. Het werd stilletjes aan donker en ze hadden nog altijd geen teken gezien van de kerstman. Maar Samson had het gevoel dat ze dichtbij waren. Opeens kwamen ze in het midden van het bos een super grote boom tegen. Eentje dat groter was dan al de rest. De boom zag er heel eng uit en Jommeke begon wat schrik te krijgen. Mickey zei tegen Jommeke dat er geen reden was om schrik te krijgen. Samson ging eens dichter kijken bij de boom maar toen hij op een meter van de boom was verdween hij…
Jommeke begon nu nog meer schrik te krijgen en ging Samson zoeken maar ook hij verdween…
Mickey Mouse verschoot dat Samson en Jommeke opeens verdwenen waren en ging ook maar opzoek. Toen ook hij dichter bij de boom kwam verdween Mickey ook…

Enkel Winny de Pooh bleef nu nog over. In dit enge bos duurde het nu ook niet lang voordat ook hij schrik kreeg. Hij ging net zoals de andere dichter naar de boom om te zien waar de anderen verdwenen waren. Hij was net iets voorzichtiger en kon een gat in de grond zien waar de rest was door gevallen. Hij liet zich rustig zakken en gleed naar beneden. Eenmaal beneden zag hij de rest op de grond zitten. Allemaal hadden ze zeer aan hun gat van te vallen. Het was er veel donkerder dan boven de grond dus het duurde even voor zijn ogen gewend waren aan het weinige licht dat er was. Na enkele seconden begon hij al wat meer te zien. En wat zag hij daar allemaal. Hij stond met zijn mond vol tanden en wist niet wat hij moest zeggen.

Ho ho ho, hoorde hij. Ze waren in het hol van de kerstman gevallen! Hun zoektocht was op zijn einde gekomen. Vol trots konden ze zeggen dat ze de kerstman hadden gevonden. Ze kregen allemaal nog een cadeautje en konden terug naar huis gaan om thuis kerst te vieren. En ze leefden nog lang en gelukkig.


Zo bij deze is dit verhaal ook weeral verteld. En we zien jullie terug in 2018!

Veel liefde van jullie leiding,
Leider Ignas en Leunes

Download het krantje.

Krantje rakkers november - december

Dag Rakkertjes,

Het Chirojaar is alweer prachtig begonnen met enkele leuke zonda- gen. Jullie waren altijd talrijk aanwezig en dat maakte ons natuurlijk superblij! Als cadeautje hebben wij voor jullie de beste moppen uit onze mouw geschud.

Drie mannen praten samen over snelheid. Zegt de eerste: “Volgens mij is de bliksem het snelste op de wereld. Want je ziet ziet hem al voordat je de donder hoort.” “Welnee,” zegt de tweede, “het licht is sneller. Want als je de schakelaar indrukt brandt het licht direct.” Zegt de derde: “Volgens mij is de diar- ree is het snelste. Want tijdens een wandeling in het bos voel- de ik een rommeling in de buik. Ik rende als de bliksem naar huis. Ik deed het licht aan in het toilet en moest vaststellen dat ik reeds in mijn broek gescheten had!”

Er staan 2 schapen in de wei, zegt dat ene schaap tegen die ander: ‘Koud hé?’ Zegt dat andere schaap ‘Hou je bek, schap- en kunnen niet praten’.

Een man komt uitgelaten thuis. “Truus, ik heb twee ton ge- wonnen in de Staatsloterij. Ga je ko ers maar vast pakken, want dat moet gevierd worden!” Truus: “Zal ik zomer- of win- terkleren inpakken?” De man antwoord: “Maakt niet uit, als je maar oprot!”

Gaat een marsmannetje naar de snackbar. Hij vraagt: “mag ik een frietje en een ijsje?” Het marsmannetje krijgt dit van de snackbareigenaar en loopt weg. Het marsmannetje is nog geen 5 seconden weg of die hele snackbar met alles erop en der aan ontploft. Gelukkig was de snackbar goed verzekerd dus kon de snackbar helemaal opnieuw gebouwd worden. Komt het zelfde marsmannetje weer langs en bestelt weer een frietje en een ijsje. Het marsmannetje is wederom net weg en de snackbar ontploft weer. De eigenaar was natuurlijk behoorlijk overstuur maar gelukkig kon alles weeropgebouwd worden. Komt het zelfde marsmannetje weer langs en bestelt weer een frietje en een ijsje hij loopt weg en de hele snackbar vlieg t weer helemaal de lucht in. De snack- bareigenaar begint het hele verhaal van het marsmannetje wel heel erg merkwaardig te vinden. Gelukkig kon de snackbar tot aan de frituurpan herstelt worden. Komt het zelfde marsman- netje weer langs. Hij bestelt weer een frietje en een ijsje. De snackbareigenaar vindt het verdacht maar geeft het marsman- netje toch nog een frietje en een ijsje. Het marsmannetje loopt weg en nog geen 5 seconden later is er weer een enorme explosie in de snackbar. De eigenaar kon wederom net op tijd ontsnappen en rent achter het marsmannetje toe en zegt: “iedere keer wanneer jij hier langs komt om een frietje en een ijsje te bestellen en je loopt weg dan ontploft hier alles??Weet jij hoe dit komt? Het marsmannetje antwoord: Ik weet het ook niet!!!!!!

Een man zit in een Spaans hotel en er ontstaat een brand. Iedereen weet te ontsnappen behalve een man. Hij rent naar boven en komt op het dak terecht. De brandweerlieden die houden zo’n rood stierengevechtsdoek gespannen en roepen kom, spring, schiet op! Hij neemt een aanloopje en springt. Als hij bijna bij het doek is, trekken de brandweerlieden het doek weg en zeggen: olé!


Voila bij deze hebben jullie weer voor een tijdje kunnen lachen en kunnen jullie er weer voor 2 maanden tegen aan. Op de planning staan natuurlijk nog super leuke dagen en activiteiten. Zo gaan we nog gaan zwemmen met de sint (als jullie braaf zijn natuurlijk), heb- ben we nog het kerstfeestje en onze fakkeltocht om zo 2018 bruisend in te zetten!

Veel liefs, Jullie leiding

Download het krantje.

Krantje rakkers september - oktober

Hallo,
Hier spreekt jullie nieuwe rakkerleiding. Aleja met nieuw bedoel ik niet nieuw nieuw. Jullie kennen ons natuurlijk al. En wij kennen jullie natuurlijk ook. Dus tot hiertoe de introductie. Al een beetje benieuwd geworden?
De grote vraag voor jullie is natuurlijk wie we zijn. Dat weten wij maar niet jullie. Misschien weet je zelf nog niet of je een rakker bent. Je zou moeten hopen van wel, want het gaat megaformidabel worden. Hebben we al wat meer interesse?

Oke nu dat jullie de eerste tien zinnen gelezen hebben, zal de rest ook wel lukken. Ik zou al een mooie beschrijving kunnen geven van hoe jullie super leiders er uitzien maar dat ga ik niet doen. Elke verstandige jongen (jullie dus) zou dan direct weten wie we zijn en dan zou de pret er al af zijn. Het enigste dat we nog kunnen meedelen is deze boodschap:
Sisi ni viongozi wazuri sana
Natuurlijk gaan we dit jaar kei leuke spelletjes spelen, kampen bouwen in het bos, voetballen, ravotten, speciale evenementen en toffe uitstappen en op het einde van het jaar het kamp!

Met al deze waardevolle info te hebben meegekregen kan ik niets anders dan begrijpen dat jullie al staan te popelen om eraan te beginnen. Nog even geduld en het is weer zover!
Ziezo nu dat jullie weer volledig mee zijn voor komend chirojaar hopen we jullie allemaal terug te verwelkomen op 17 september ’17 om 14u stipt in chiro outfit!

Tot dan Rakkers,
De beste Leider en de tweede beste Leider

Download het krantje.

Toon meer van de rakkers
Toon minder van de rakkers
Ventekes
Kampbundel Ventekes

De vierde en laatste laatste editie van het Chirokrantje van dit jaar staat online.
Hieronder kan je deze vietde editie van het krantje downloaden om het te kunnen lezen.

Download de kampbundel.

Download de mediche fiche.

Krantje Ventekes maart - april - mei

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait nulla facilisi. Nam liber tempor cum soluta nobis eleifend option congue nihil imperdiet doming id quod mazim placerat facer possim assum. Typi non habent claritatem insitam; est usus legentis in iis qui facit eorum claritatem. Investigationes demonstraverunt lectores legere me lius quod ii legunt saepius. Claritas est etiam processus dynamicus, qui sequitur mutationem consuetudium lectorum. Mirum est notare quam littera gothica, quam nunc putamus parum claram, anteposuerit litterarum formas humanitatis per seacula quarta decima et quinta decima. Eodem modo typi, qui nunc nobis videntur parum clari, fiant sollemnes in futurum.

Download het krantje.

Krantje Ventekes januari - februari

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait nulla facilisi. Nam liber tempor cum soluta nobis eleifend option congue nihil imperdiet doming id quod mazim placerat facer possim assum. Typi non habent claritatem insitam; est usus legentis in iis qui facit eorum claritatem. Investigationes demonstraverunt lectores legere me lius quod ii legunt saepius. Claritas est etiam processus dynamicus, qui sequitur mutationem consuetudium lectorum. Mirum est notare quam littera gothica, quam nunc putamus parum claram, anteposuerit litterarum formas humanitatis per seacula quarta decima et quinta decima. Eodem modo typi, qui nunc nobis videntur parum clari, fiant sollemnes in futurum.

Download het krantje.

Krantje Ventekes november - december

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait nulla facilisi. Nam liber tempor cum soluta nobis eleifend option congue nihil imperdiet doming id quod mazim placerat facer possim assum. Typi non habent claritatem insitam; est usus legentis in iis qui facit eorum claritatem. Investigationes demonstraverunt lectores legere me lius quod ii legunt saepius. Claritas est etiam processus dynamicus, qui sequitur mutationem consuetudium lectorum. Mirum est notare quam littera gothica, quam nunc putamus parum claram, anteposuerit litterarum formas humanitatis per seacula quarta decima et quinta decima. Eodem modo typi, qui nunc nobis videntur parum clari, fiant sollemnes in futurum.

Download het krantje.

Krantje Ventekes september - oktober

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait nulla facilisi. Nam liber tempor cum soluta nobis eleifend option congue nihil imperdiet doming id quod mazim placerat facer possim assum. Typi non habent claritatem insitam; est usus legentis in iis qui facit eorum claritatem. Investigationes demonstraverunt lectores legere me lius quod ii legunt saepius. Claritas est etiam processus dynamicus, qui sequitur mutationem consuetudium lectorum. Mirum est notare quam littera gothica, quam nunc putamus parum claram, anteposuerit litterarum formas humanitatis per seacula quarta decima et quinta decima. Eodem modo typi, qui nunc nobis videntur parum clari, fiant sollemnes in futurum.

Download het krantje.

Toon meer van de ventekes
Toon minder van de ventekes
kerels
Kampbundel kerels
Krantje kerels maart - april - mei
Krantje kerels januari - februari

Beste kerels

Het nieuwe jaar komt er weer aan, joeppppieeeeeee. We zijn dit artikelje aan het schrijven tussen het studeren door dus onze inspiratie is niet zo groot. Probeer alvast even enkele examenvragen op te lossen van leider TWALLIE en gelieve dit naar hem door te sturen.

 • Wat is marketing?
 • Geef een voorbeeld van een endorsed product
 • Geef een voorbeeld van een monolythise identiteit


 • De persoon die mij het antwoord op deze vragen kan geven, krijgt alvast een extra wafel volgend jaar.

  Vele groetjes van srallie bal en twallie bal
  Guuuuuuu!

  Download het volledige krantje.

  Krantje kerels november - december

  Kerels, keirels, karels;

  Jullie leiding heeft al een eerste zicht op jullie zwaktes en sterktes. Deze zullen de komende maanden nog meer op proef gesteld worden, dus bereid je al maar voor op enkele IQ-testen, MMA-gevechten en boeffen tot je er bij neervalt. Wat ons verheugt is de recente ontdekking dat jullie echte waterratten zijn die niet bang zijn van een beetje kippenvel, al zeggen we liever kiekenbisj. Jammer genoeg staat daartegenover jullie gêne voor het vrouwelijk schoon (niet jij hoor, Stuart). Wat valt er nog te zeggen? O ja: jullie leiding zal jullie onderlinge gener- atiekloof zo goed mogelijk proberen te versmallen, door middel van gevoelenspelletjes bijvoorbeeld. Of simpelweg met wat cement (leider lacht met eigen mop). ‘Goede mop Srallie.’ ‘Merci, leraar.’ Tot zover jullie leiding.

  Hartstochtelijke kusjes van jullie zachtgekookte schatjes van patatjes, (Sr/Tw)allie.

  Download het volledige krantje.

  Krantje kerels september - oktober

  Beste kereltjes,

  Het is weer tijd voor een nieuwe jaarie (nee niet hoofdleider mazzie, maar een nieuw jaar), bij een nieuwe jaarie hoort natuurlijk een dikke feesie maar nog meer nieuwe leiding. Bij deze de term leiding even verduidelijkt.

  ‘De leiding’

  = een samenhangende groepie vol met mensie die zich allemaal instellen voor het gezamelijke doelie, en iedere zondagie de kiddies enkele magische uren bezorgie.

  Om het samenwerkingsgefühl tussen leiding en ketten te bevordie lijk het ons handig, dat jullie alvast deze quoties vanbuiten leerden en actief kunnen toepassie in het dagelijkse leefie.

  Quotie 1: Ik ben blij dat gij in mijn team zit

  Quotie 2: Zever, gezever (best te gebruiken wanneer leider Leunes je in close-up komt filmen voor den after movie)

  Quotie 3: Lob teh fa gnoj (of vrij vertaalt ‘bol het af’)

  Quotie 4: Willen we dat afspreken (quotie die enkel door de leiding mag gebruikt worden, want vanzelfsprekend heeft de leiding altijd gelijk)

  Quotie 5: Ma man toch!

  Quotie 6: Alles geven eh! (te gebruiken tijdens de ludieke spelletjes die dit jaar aan bod zullen komen)

  Quotie 7: Weg sfeer (te gebruiken wanneer de sfeer plots wegvalt, best dus rond 18u30 wanneer jullie weeral met spijt in het hart het chiro terrein verlaten)

  Quotie 8: Ja lap hier: okselvijvers (best om dit te vermijden anders staat ge vol rooi plekken)

  De ballie ligt nu in jullie kamp dus maak er een knallie van!
  PS: dit artikeltje staat boordevol tips naar jullie nieuwe leidingie SKRRT…

  Download het volledige krantje.

  Toon meer van de kerels
  Toon minder van de kerels
  leiding

  Michiel
  (Speelclub)

  Rauke
  (Speelclub)

  Thijs
  (Speelclub)

  kobe
  (Rakkers)

  Toon
  (Rakkers)

  Willem
  (Rakkers)

  Aksel
  (Ventekes)

  Tim
  (Ventekes)

  Ignas
  (Kerels)

  Koen
  (Kerels)

  Foto's & video
  Foto's
  Video's
  video